Veliki uspeh karatista DBA na prvenstvu države
Da se trud, rad i vežba isplati ove nedelje pokazali su i mladi karatisti Karate Centra DBA koji su briljirali na Prvenstvu Srbije u Fudokan savezu održanom 28.11.2021 u Zaječaru. Mladi karatisti su svojim stečenim znanjem i borbenim duhom pokazali kako se ostavlja srce na tatamiju kao i veliki žar kojim su se izborili za […]
Da se trud, rad i vežba isplati ove nedelje pokazali su i mladi karatisti Karate Centra DBA koji su briljirali na Prvenstvu Srbije u Fudokan savezu održanom 28.11.2021 u Zaječaru. Mladi karatisti su svojim stečenim znanjem i borbenim duhom pokazali kako se ostavlja srce na tatamiju kao i veliki žar kojim su se izborili za što veće plasmane za svoj klub. Iza njih su meseci napornog rada i niz priprema za ovo takmičenje koje su sa nestrpljenjem isčekivali. Nastupili su sa 10 takmičara od poletaraca do seniora, i svome klubu doneli 10 medalja, 5 zlata, 2 srebra i 3 bronze . Zlatno odličje otišlo je i u ruke trenera i predsednika kluba Karate Centra DBA, koji je nakon 7 godina pauze ponovo stao na tatami i samim tim motivisao svoje učenike da sto bolje nastupe na prvenstvu. Moramo napomenuti da je trener KCDBA jedan od internacionalnih sudija, te je svih ovih godina, kao i na ovom prvenstvu bio u sastavu sudijskog tima.

Nikolić Branko                                  1. Mesto kate pojedinačno

Arizanović Viktor                             1. Mesto kate pojedinačno ; 1. Mesto kobudo

Jaćimović Marko                              1. Mesto kate pojedinačno

Cikić Filip                                           1. Mesto kate pojedinačno

Milić Tijana                                       2. Mesto kate pojedinačno

Stevanović Veljko                            2. Mesto kate pojedinačno

Nikolić Mina                                     3. Mesto kate pojedinačno

Radosavljević Nevena                     3. Mesto kate pojedinačno

Radosavljević Luka                         3. Mesto kate pojedinačno

Radosavljević Aleksandra             5. Mesto kate pojedinačno

    „ Pre svega moram da istaknem odličan nastup naših takmičara. Napravili smo lepu uvertiru pred sam početak sezone na seminaru koji je odrzan na Rudniku 27-30 avgusta, gde smo uz treninge i druzenje locirali naše nedostatlke, koje smo u kasnijem toku sezone uspeli da otklonimo. Svako takmičenje je ustvari šansa da se trud i rad dece nagradi, osvajajući medalje i boreći se na tatamiju dobijaju odličja koja svima njima znače jako puno. Međutim moramo napomenuti da je ovo naše prvo ozbiljno takmičenje, pored kvalifikacionih liga u kojima smo učestvovali. Ovo je takmičenje u kome je konkurencija izuzetno jaka, svi su takmičari jedni od najboljih u našoj državi, te je velika čast dobiti bilo koja od odličja. Veoma je teško izboriti se za prva tri mesta od tolikog broja učesnika, svaka greška na tatamiju košta vas plasmana, te moram napomenuti da sam i više nego ponosan na svoje karatiste. Vredno smo radili i vežbali te smo i dobili nagrade za naš trud. Ono što je meni izuzetno bitno to je da deca na takmičenjima pored medalja dobijaju i priliku za nova poznanstva, druženja. Bivaju bogatiji za još jedno iskustvo, stiču nova znanja, uče kako na svojim tako i na tudjim greškama. Karate je borilačka veština čiji je krajnji cilj usavršavanja karaktera onih koji ga vežbaju. Karate decu ne uči da budu bolji od drugih već da budu najbolji što mogu, uči ih strpljenju, samokontroli, to je ujedno i cilj našeg kluba, trudimo se da budemo što bolji , stalno radimo na ispravljanju naših grešaka, učimo svi zajedno. Jako sam zadovoljan onim što smo dosada postigli i uradili i verujemo da ćemo još dosta toga uraditi u budućnosti. Jako sam ponosan kad vidim koliko smo napredovali, ponosan sam na sve članove kluba koji neumorno vežbaju i trude se, koji izuzetno cene svoj klub. Pogotovo kada se osvrnem sada na konkuranciju ovog takmičenja i kada pogledam sta smo postigli ispuni mi srce toplinom, ovo je zaista veliki uspeh za sve nas i naš klub. Ono što nam je svima zajedničko to je ljubav prema karateu. Put karatiste je dug i neumoran ali mi težimo ka tome i krećemo se tim putem. Ovim takmičenjem zatvaramo sezonu za ovu godinu, iza nas je jedna duga i teška godina uspeli smo da se izborimo najbolje što smo mogli i da zabeležimo jedan veliki uspeh za naš klub. Veliku zahvalnost dugujemo roditeljima i prijateljima kluba na ukazanom poverenju i podršci,velikoj pozitivnoj energiji koju nam šalju . Takodje se zahvaljujemo nasem sponzoru pekari PONS, koja je i ovaj put obezbedila hranu za nase takmičare. Veliko Hvala“ rekao je trener i predsednik kluba Branko Nikolić.