Naš prvi ispit za KYU zvanja
 

   Par meseci od našeg osnivanja je tek prošlo, a mi smo već stvorili jednu malu porodicu. Karate Centar DBA je za kratak vremenski period pokazao  koliko smo istrajni u nameri da našim članovima pružimo znanje iz oblasti karatea, učeći ih prvim tehnikama, katama, priči o samom nastanku istih, učeći ih o samom značaju karatea na njihovo zdravlje, i nenasilničkim ponašanjem.

 
   Pre svega nastojimo na tome da budemo njihovi iskreni prijatelji, pružajući im pažnju, ljubav, prijateljstvo i uspeli smo u našoj nameri da postanemo jedna mala porodica. Ono što je svima zajedničko to je ljubav prema karateu koja se u svakom detetu ponaosob vidi, a konstantnim treningom i radom ta ljubav  postaje sve veća. Naš zajednički rad i trud naišao je i na prvi ispit. Prvi, ali poseban, jer je to prvi ispit našeg kluba, njime smo svi zajedno ispisali prvu stranicu uspeha Karate Centra DBA. Šestog februara 2021. godine održan je  naš prvi ispit za KYU zvanja. Zajedničkim snagama smo pokazali šta smo u periodu  iza nas naučlili. Jako smo ponosni na naše članove koji su dali svoj maksimum i pored male treme koja je bila prisutna, pokazali sve naučeno. Naš prvi test prošli smo veoma uspešno i nadamo se da ćemo u budućnosti biti još bolji. 

   Uskoro ćemo imati šansu da svoje znanje pokažemo i na takmičenjima. Za nas su svi naši članovi šampioni jer su istrajni, zaista su se trudili, uporno trenirali, i pored toga što je godina iza nas bila izuzetno teška, ništa nije imalo nekog većeg uticaja na rezultat. Polaganje je održano u fitness salo Osnovne škole „Dr.Dragiša Mišović“ u Čačku, a naši članovi su sve naučeno pokazali pred ispitnom komisijom koju su činili sensei Zoran Jakovljević 6.DAN (Generalni sekretar Fudokan saveza Srbije), i našeg prvog čoveka u klubu trenera, sensei Branko Nikolić 1 DAN.  Naši članovi zadovoljili su sve kriterijume  i položili za KYU zvanja.

Viktor Arizanović  9KYU,
Veljko Jovanović  9KYU,
Stefan Adzić  9KYU,
Marko Jaćimović  9KYU,
Nevena Radosavljević  9KYU,
Veljko Stevanović  9KYU,
Aleksandra Radosavljević  9KYU,
Luka Radosavljević 9KYU,
Lazar Prnjak 9KYU,
Sanja Arizanovic 4KYU.

   Kao što smo već rekli u skorijoj budućnosti nas očekuju i takmičenja na kojima ćemo imati priliku da dodatno pokazemo naš zajednički rad. Bitna je volja i želja za treningom, a to  svi imamo, srećni smo jer naši članovi sa osmehom dolaze na treninge. Jako nam je bitno da ih treniranje čini srećnim, voljni su da nauče i sa radošću isčekuju nove kate i pokrete kao i nove izazove koji su ispred nas. Upis novih članova kod nas je u toku, dobrodošli su nam svi drugari koji su radi da treniraju i druže se sa nama. Drugari dobrodošli u našu malu porodicu.        

Vaš Karate Centar DBA
09.02.2021.