Karate nas održava mladim

Karate nije samo borilačka veština, karate  je način života. Ranije smo govorili o tome da je karate idealan sport za psihofizički razvoj dece, da je jedan od načina da se deca izvedu na pravi put, međutim moramo reći da je idealan sport i za odrasle.

Karate pruža mogućnost za vežbu kako dece tako i odraslih, jer za karate nikad nije kasno. Karate kao sport obezbeđuje sjajnu kondiciju i  odlično psihoizičko stanje. Veoma je bitna fizička aktivnost u svakom dobu života, a karate nudi niz zanimnjivih programa te odraslima nikad neće biti dosadno jer se uvek uči nešto novo. Vežbanjem karatea trenira se koncentracija, stiče se dobar psihički refleks, a ličnost osobe jača, stiče se samopouzdanje, smirenost i emocionalna stabilnost.

Pored uticaja karatea na psihu čoveka, postoji uticaj i na zdravlje, naime ima snažan uticaj na prevenciju kardiovaskularnih bolesti. Fizička neaktivnost jedna je od glavnih uzorka nastanka arteroskleroze i oboljenja srca . Karate je veština koja je idealna za ljude čiji je  posao vezan za konstantno sedenje i rad za računarom, kao i za osobe koje su konstantno izložene stresu. Fizička aktivnost dovodi  do hemodinamskih, morfoloških, metabolitičkih, neurohormonalnih, vaskularnih i psiholoških promena.

Karate je pravi način da bez opterećenja, vežbač, postigne određeni nivo kondicije i razgibanosti, kao i da se oslobodi stresa.  Na karate treningu osobe srednjih i poznih godina mogu da pronađu intezitet vežbanja koji njima prija. Karate  je veština koja budi takmičarski duh i motiviše vežbače da vežbaju bolje i više ali i da budu uspešniji u životu.

Karate Centar DBA intenzivno radi  na programu treninga koji će biti prilagođen osobama  od 30 godina i starije koji prvi put počinju da vežbaju ovu veštinu . Program će biti realizovan početkom septembra kada očekujemo prvu grupu polaznika.

Svi koji žele da nam se priključe, bez obzira na godine, mogu da nas pozovu na broj telefona 064-9873-263.
Vidimo se na treningu.